בישול לדיאטה

כן ,אחד השינויים שצריך לבצע  בתקופת הדיאטה הוא ,שינוי הרגלי הבישול ושינוי המוצרים. !

יש צורך בשינויים הבאים :

  • הורדת  כמות השמן
  • הורדת כמות המלח
  • ללא טיגון
  • ללא סוכר
  • להסתפק במועט

הורדת  כמות השמן

הכלל החשוב ביותר בבשול לדיאטה הוא ,הורדת כמות  השמן.

כפי שכבר ציינו השמן הוא בעל הקלוריות הגבוהות ביותר ל100 גרם.

 כמות הקלורית היומית עולה מכמה כפיות בודדות של שמן ויכולה להשפיע מאוד על אי ירדה במשקל.
השמן עצמו אולי יש בו מרכיבים בריאים והגוף זקוק  לשומנים
אבל אפשר למצוא את השומן שהגוף זקוק לו במזונות אחרים ובכמות קלורית יותר נוחה.
לכן אנחנו נחפש את הדרך  להוריד בתקופת הדיאטה את השימוש בשמן בכל התבשילים.

זה נשמע בלי אפשרי  כי כל התבשילים מתחילים בלטגן שמן עם בצל וכו..
אבל דעו לכם זה אפשרי...אם קצת רצון וקצת יכולת גם אתם תצליחו.
 
איך לבשל בלי שמן?

כדי לעשות מרק
אין צורך בטיגון הירקות שימו את הירקות בסיר
הוסיפו מים  עד הירקות,  הוסיפו  תבלינים . עשבים, מלח ובשלו את הירקות .
בסוף הבישול כדי לתת טעם הוסיפו טיפה של שמן  .
 .
כדי לבשל שקשוקה לדוגמא :
שימו במחבט מים ובצל ותנו  לבצל להתבשל טיפה
ואז הוסיפו את כל  שאר המרכיבים.
בסוף הוסיפו טיפה שמן וערבבו  ואז הוסיפו את הביצים
אין לכם מושג כמה קלוריות חסכתם בצורת בישול זאת !!

כל בישול שמתחיל בטיגון   התחילו אותו בבישול קצר  במעט מים עם תבלינים.
בטוח שזה יוצא פחות טעים  אבל  אנחנו כרגע בדיאטה ואין ברירה .
שמן זה טעים אבל אפשר לעשות את האוכל טעים בעזרת תבלינים ועשבים.
 
הורדת  כמות המלח

כפי שכבר ציינו ,לא בריא  במיוחד בדיאטה ,לצרוך הרבה מלח.
לכן נסו להוריד כמויות  מוגזמות של מלח .
אם הזמן תתרגלו  לאוכל פחות מלוח.
מותר להשתמש במלח אבל נסו ללא הגזמה.
זכרו ,לא להשתמש במוצרים המכילים הרבה מלח כמו :
חמוצים ,זיתים, אוכל מוכן תעשייתי וכו..
אבקת מרק מכילה הרבה מלח השתמשו בה גם בצמצום.
 
ללא טיגון

טוב זה כמובן כולם יודעים , בתקופת הדיאטה לא אוכלים אוכל מטוגן.!

לכן הורידו בישולים  שדורשים טיגון  כמו שניצלים ,קציצות וכו..
האוכל המטוגן מכיל הרבה מאוד שמן = הרבה קלוריות.
אפשר לנסות לעשות דברים בתנור , אך קציצות בדרך כלל דורשות גם
בצים שאנחנו רוצים להשתדל לאכול רק אחת ביום.
לכן רצוי לא לעשות בתקופה זאת קציצות.
ולהתמקד יותר באוכל פשוט כמו חזה עוף בגריל וכו...

ללא סוכר

במתכון עם סוכר הוסיפו במקום סוכר, סוכרזית שתיתן את המתיקות הנחוצה .
 
להסתפק במועט

יש נטייה לאנשים להוסיף  לכל תבשיל עוד מוצרים כמו
אגוזים ,צנוברים, צימוקים , זיתים  וכו...
נסו להספק בבישול פשוט, ללא תוספות משמינות שיכולות
מאוד להעלות את כמות הקלוריות בתבשיל.

כמות קטנה ביותר של אגוזים מגדילה מאוד את הקלוריות בתבשיל .
לכן שימו לב לבישול שלכם ..בחרו בקפידה את המוצרים לבישול.

גם בסלטים המעיטו במרכיבים אל תוסיפו פירות יבשים או פירות וכו...
רוטב לסלט אפשר לעשות ממיץ לימון או מגבינה לבנה או מיוגורט וכו....


אל תגידו אי אפשר לבשל בלי שמן , תיהיו יצירתיים נסו למצא מתכונים פשוטים  קלים וטובים   !

כנסו למתכוני האתר לבישולים ללא שמן.



                                                                 בהצלחה !