מתכונים לדיאטה



חזה עוף ללא טיגון

איך עושים?
  למחבט ומסיפים  מים עד גובה של חצי סנטימטר מוספים למים  תבלינים. אפשר כפית שמן.
את חזה העוף מתבלים בתבלין של סטייק משני צדדיו.
כאשר המים במחבת רותחים מכניסים את פרוסת חזה העוף לבישול  עד שצבעו מתחלף והעוף מוכן.
לא לבשל זמן ארוך שלא יתיבש.
מומלץ לאכול את חזה העוף תוך זמן קצר לאחר שיצא מן המחבת,
כי אחוזי השומן הנמוכים עלולים לגרום למנה להיות יבשה אם מחכים יותר מדי זמן.


ירקות מוקפצים,פחות שמן בבקשה

  איך עושים?
מאדים את הירקות לפני שמקפיצים.
חותכים את כל הירקות  לרצועות
מסדרים  בתוך "סלסלת אידוי"  בתוך סיר גדול עם מעט מים בתחתית.
מניחים את הסיר על אש נמוכה וסוגרים את המכסה.
נותנים לירקות 10-15 דקות של אידוי בתוך הסלסלה 
נעביר את הירקות למחבת, זמן ההקפצה יהיה קצר יותר,


שקשוקה
מרק  ירקות
פירה כרובית
ירקות בתנור
מרק קובה סלק
מיץ עגבניות עם סוכרזית
פירה שורש סלרי
סלטים...סלרי